Aquestes són les restriccions vigents a Catalunya després de la fi del toc de queda

Es manté el màxim de 10 persones en trobades socials o familiars, el 70% d’aforament en establiments o actes religiosos i la prohibició de menjar o beguda a la via pública

TEMA:COVID-19

S’ha acabat el toc de queda nocturn. Aquesta nit de dijous a divendres ja no n’hi haurà a cap municipi de Catalunya. Tampoc als 19 on ha estat vigent fins ara.

El govern ha decidit no prorrogar-lo més, després que el Tribunal Superior de Justícia no els hagi permès ampliar les restriccions a la mobilitat nocturna a 148 municipis de Catalunya.

El que sí que es prorroga són la resta de restriccions aprovades pel Procicat per limitar els contactes socials fora de la bombolla de convivència ievitar grans concentracions, i que es mantindran, de moment, set dies més.

Entre aquestes restriccions n’hi ha que afecten els drets fonamentals, com la limitació d’un màxim de 10 persones en reunions socials i familiars o l’aforament màxim de 70% en actes religiosos o d’entre 1.000 i 3.000 en activitats culturals.

Unes restriccions que han rebut l’aval del TJSC aquest mateix dijous.

La resta de restriccions vigents relatives a horaris o aforaments d’establiments o consum a la via pública no necessitaven un nou aval perquè ja estan previstes en la legislació sanitària i no afecten drets fonamentals.

Es manté la limitació de 10 persones per a trobades socials i familiars

Aquestes són les restriccions vigents:

Es manté la limitació d’un màxim de 10 persones en reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, llevat que es tracti de convivents.
– No es pot consumir aliments i begudesen espais públics, excepte en les sortides escolars, les activitats d’intervenció socioeducativa i les activitats del lleure educatiu permeses.
La mascareta segueix sent obligatòria «en alguns espais de concurrència pública, si són tancats o no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metre» per a tothom a partir dels 6 anys, inclosos.
Comerços, bars, restaurants, sales de jocs i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 00.30 com a màxim, també els serveis d’entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals i les populars i tradicionals de caràcter musical disposaran de 30 minuts addicionals per al desallotjament.
– En bars, restaurants i hotels, es manté a 10 el màxim de persones per taula a les terrasses i espais a l’aire lliure i 6 persones a l’interior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. L’aforament a l’interior segueix limitat al 50% i de l’exterior no té limitacions més enllà de la distància entre taules.
Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de convivència (ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure).
– L’oci nocturn no pot obrir espais interiors, només exteriors, i també ha de tancar a les 00.30, amb mitja hora addicional per desallotjar els locals. No es permet el ball a la pista, tampoc amb mascareta. Han d’establir un control d’accés i guardar el registre durant un mes.
El comerç, tant minorista com els centres comercials, mantenen el límit del 70% d’aforament. També és d’un 70% l’aforament màxim en activitats culturals com cinemes o teatres, biblioteques, salons de jocs, assembles d’entitats culturals, esportives o associatives i en les cerimònies civils i religioses.
– L’assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l’aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d’accessos i assignació prèvia de seients.
Parcs d’atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir, amb un 50% d’aforament, i oferir servei de restauració.
– La presència de públic en les activitats esportives a l’aire lliure està permesa però limitada al 70% d’aforament i un nombre màxim de 3.000 persones.
– Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, en espais perimetrats i amb seients assignats.
– Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut (també concerts i festes populars).

Alerta 4 sobre 4

La Generalitat destaca, en la petició de pròrroga d’aquestes restriccions, que «Catalunya continua en fase d’alerta 4 (sobre un total de 4 fases), amb una valoració de situació de risc molt alt» i recomana «limitar al màxim les interaccions de caràcter social en l’àmbit públic i privat i limitar les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social en l’àmbit públic i privat.»