Es prorroguen les restriccions per la pandèmia una setmana més: consulta quines són

Les trobades socials o familiars segueixen sent d’un màxim de 10 persones i la majoria d’aforaments estan limitats al 70%

Les restriccions vigents a Catalunya després del toc de queda es mantenen una setmana més, fins al 9 de setembre. També les que afecten drets fonamentals, com la limitació d’un màxim de 10 persones en trobades socials i familiars o la limitació d’aforaments al 70% en centres de culte.

Ho ha autoritzat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest dijous, davant la petició del govern.

L’objectiu de les mesures és limitar els contactes socials fora de la bombolla de convivència i evitar grans concentracions.

Aquestes són les restriccions vigents:

– Es manté la limitació d’un màxim de 10 persones en reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, llevat que es tracti de convivents.

No es pot consumir aliments i begudes en espais públics, excepte en les sortides escolars, les activitats d’intervenció socioeducativa i les activitats del lleure educatiu permeses.

La mascareta segueix sent obligatòria «en alguns espais de concurrència pública, si són tancats o no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metre» per a tothom a partir dels 6 anys, inclosos.

Comerços, bars, restaurants, sales de jocs i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 00.30 com a màxim, també els serveis d’entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals i les populars i tradicionals de caràcter musical disposaran de 30 minuts addicionals per al desallotjament.

– En bars, restaurants i hotels, es manté a 10 el màxim de persones per taula a les terrasses i espais a l’aire lliure i 6 persones a l’interior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. L’aforament a l’interior segueix limitat al 50% i de l’exterior no té limitacions més enllà de la distància entre taules.

– Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de convivència (ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure).

L’oci nocturn no pot obrir espais interiors, només exteriors, i també ha de tancar a les 00.30, amb mitja hora addicional per desallotjar els locals. No es permet el ball a la pista, tampoc amb mascareta. Han d’establir un control d’accés i guardar el registre durant un mes.

– El comerç, tant minorista com els centres comercials, mantenen el límit del 70% d’aforament. També és d’un 70% l’aforament màxim en activitats culturals com cinemes o teatres, biblioteques, salons de jocs, assemblees d’entitats culturals, esportives o associatives i en les cerimònies civils i religioses.

L’assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l’aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d’accessos i assignació prèvia de seients.

Parcs d’atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir, amb un 50% d’aforament, i oferir servei de restauració.

– La presència de públic en les activitats esportives a l’aire lliure està permesa però limitada al 70% d’aforament i un nombre màxim de 3.000 persones.

– Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, en espais perimetrats i amb seients assignats.

Totes les activitats culturals han de ser amb públic assegut (també concerts i festes populars).